Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Θέση-μετατόπιση-ταχύτητα στην ΕΟΚ. Άλλο ένα test.


Κατά μήκος ενός ευθύγραμμου δρόμου περπατά ένα παιδί και στο σχήμα φαίνονται οι θέσεις του. Το παιδί ξεκινά για t=0 από τη θέση x=0 (σημείο Ο). Μετά από 40 δευτερόλεπτα, φτάνει στο σημείο Α. Στη συνέχεια χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα για να πάει  στο Β, όπου και σταματά για 10  δευτερόλεπτα και επιστρέφει στο σημείο Γ περπατώντας για 10 δευτερόλεπτα ακόμη.
i)   Να συμπληρωθούν τα κενά στο παρακάτω κείμενο:
Τη χρονική στιγμή t=40s το παιδί βρίσκεται στη θέση …………. ενώ για t=65s στη θέση ……….. Η μετατόπιση του παιδιού από 40s-60s είναι …………….. ενώ από 70s-80s είναι ……………….
ii)  Να  βρεθεί η μέση ταχύτητα του παιδιού από:
α)  Το σημείο Ο μέχρι το Α.
β)  Το σημείο Α μέχρι το Γ.
iii)  Αν το παιδί κινείται με σταθερή ταχύτητα από το Α στο Β, να βρεθεί η ταχύτητά του και η θέση του τη χρονική στιγμή t1=48s.
iv) Να γίνει το διάγραμμα της θέσης του παιδιού  σε συνάρτηση με το χρόνο (x-t), θεωρώντας ότι κάθε επιμέρους κίνηση πραγματοποιείται με σταθερή ταχύτητα.
Μονάδες 20+30+30+20=100


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mα καλά θα πρέπει σε κάθε άσκηση να ζητάω και τις απαντήσεις????? Δημοσιεύστε 'τες απο την αρχή και για να μην ταλαιπορώ και για να δω τέλως πάντων τον τρόπο και την σκέψη που την λύνετε!!!! Ευχαριστώ. ΥΓ. ο/η ίδιος/α γνωστός/η ανώνυμος/η........